Hejdå Sverige

Det är dags att lämna sverige och mitt liv här bakom mig. Jag vet inte för hur länge, men för nu i alla fall. Strax åker jag till arlanda och tar planet över havet till la la land för att leva det liv jag drömt om i så många år. Det finns inte mer för mig att hämta här, det känner jag bestämt. Jag har fått, tagit och givit det jag kunnat under dom här 21 åren, nu är det dags att gå vidare och jag gör det med rädsla men framför allt med spänning. Det finns ingenting som den där känslan innan allt händer, när det fortfarande finns en möjlighet att livet blir precis hur perfekt som helst. Jag lämnar ett underbart land, en fantastisk stad, en älskad familj och världens bästa vänner. Men jag vet att allt detta kommer finnas kvar, när jag kanske kommer tillbaka, och såklart alltid i mitt hjärta.
Jag har ett nytt motto att leva efter och det gör jag nu.
Lev din dröm - och nöj dig aldrig någonsin med mindre.


No, this is not the time or the place for broken hearted

Cause this is the end of the rainbow
Where no one can be too sad
No, I don't wanna leave but I must keep moving ahead
Cause my life belongs to the other side
Behind the great ocean's waves.

Thank you for the morning walks on the sweet sunset
And for the hot night moments
For the fantasy in my bed
I take a part of you with me now and you won't get it back
And a part of me will stay here, you can keep it forever, dear

Bye, bye Sverige

Med det säger jag tack och hejdå för mig.
Ny bloggadress kommer att publiceras så fort jag köpt en dator och kommit på plats.
Kärlek. /Signe

Avskedsfest

Om tre dagar flyttar jag över det stora havet för att skapa mig ett nytt liv.
Men innan dess kom tiden då jag skulle säga hejdå till mina vänner.
Det blev avskedsfest hos mig i villan på Värmdö.

Gick upp vid nio för att städa och duscha. Sedan vid halv ett kom Kicki för att hjälpa mig med alla förberedelser och när vi var klara med det kom Anna vid halv två för att ta tag i bakningen! Kicki, Anna, Kim (och lite jag..) lyckades få ihop både mat och efterrätt inför kvällen! Och för en gångs skull fanns det tid över efter att jag hade gjort mig iordning och då dök även Jennah, Carro och lilla Nova upp!
Jag är övertygad om att kvällen inte hade flytit på så smooth som den gjorde utan mina fina tjejor och min fina bror som hjälpte till med allt från diskning till musik! Stort tack!!

Resten av folket kom från halv fem och framåt!
Vi åt hamburgare och cupcakes (USAtema ofc!) och pratade om livet, det förflutna och framtiden!
Mitt under middagen plingar det på dörren och det visar sig vara blombud från Tilda och Stina, blev väldigt rörd, så otroligt omtänksamt <3 !

Fick även fina smycken och enormt rörande kort och mycket annat från mina underbara vänner.
Och jag fick ett sms från min teaterlärare där han skrev att han var glad för min skull och stolt över mig, något som för alla som känner honom vet är stort då han ytterst sällan ger beröm och komplimanger på det sättet. Jag blev väldigt glad!

Efter maten och allt höjde vi musiken lite och det droppade in lite fler.

Det finns inte så mycket att säga och berätta om kvällen egentligen mer än att den var helt fantastisk! Jag fick tid att prata med alla (och även tid att inse hur mycket jag kommer sakna dessa fina människor). Det var en sentimental men väldigt fin sista helg i sverige!

Det här blev ett väldigt förvirrat inlägg tror jag men jag är rätt skakis inför resan just nu så då blir allt lite som det blir. Det jag egentligen vill säga och skriva är ett ENORMT TACK till alla de otroligt underbara människor som gjorde min kväll så fin. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det betyder för mig att veta att det finns människor här hemma som bryr sig om mig och som jag vet kommer fånga mig om jag faller, även om jag är på andra sidan jordklotet. Ni är bäst! <3


En Vecka Kvar

Om en vecka flyttar jag till Los Angeles.
Inte en chans att jag kommer kunna sova alltså. Dessutom åker föräldrarna till Azorerna tidigt imorgonbitti så det blev hejdå till dom ikväll eftersom jag hinner åka innan dom kommer hem, tufft.

Just nu är allt en blanding av extrem nervositet, oro och sentimentala utrbott men också glädje, spänning och upprymdhet! Tur att jag har så fantastiska vänner och familj som stöttar mig.

Veckan som gått har varit väldigt omvälvande.
Torsdag och fredag blev sista dagarna på skolan i sollentuna vilket såklart var tufft, att säga hejdå till alla underbara barn alltså! På fredagen åt jag avskedsmiddag med familj och släkt på Wasahof, hummer och musslor, väldigt trevligt men det var fullkomligt hemskt att säga hejdå till mormor (och bengt)!. Sedan körde vi hem till mig i Danderyd där vi plockade upp mina sista saker i min flyttstädade lägenhet. Det blev till att lämna tillbaka nycklarna och säga hejdå till gudmor ulrika och pojkarna!

Lördagen blev en helt vanlig dag med jobb på Catalana... så var det tänkt.
Det satt ett gäng norrlänningar och drack vin och hade svensexa hos oss när vi skulle stänga dock och dessa övertalade oss (mig och kollegan denise) att följa med ut vilket vi gjorde. Jag skulle bara stanna en halvtimme och sedan åka hem men så blev det inte. Efter en del velande tog vi taxi till slussen där Anna, Matilda, Johan och någon kompis till dom satt och ölade på Helenes krog. Vi joinade dom och hade det mycket trevligt. Sedan skulle våra idioter till norrlänningar tvinga Kim (brudgummen) att sätta i sig världens starkaste korv vilket är typ livsfarligt. Jag blev skitsur och drog med Anna bort till debasers toaletter. När vi kom tillbaka hade grabbarna som tur var övergett den idén!
Vi kom inte in någonstans eftersom Andreas hade glömt sitt leg men en av grabbarna (minns inte vem) lyckades av någon wierd slump hitta en kille som sålde vin ur sin baklucka. Vi slog till, köpte ett par flaskor och satte oss vid kajen i gamla stan. Jag hade vid det här laget missat min sista buss, klockan var typ tre. Efter ett tag försvann alla och jag, Anna, Johan och P knallade bort mot centralen. Jag och P drog vidare till hotellet på drottninggatan där vi hittade resten av norrlänningarna och denise! Vi hängde där ett tag, drog till BK och sedan tog jag och P en promis. När vi väl kom tillbaka till hotellet var väl klockan typ halv sex. Vi trängde in oss i någon sorts dubbelsäng hos Andreas haha. Murarmuskler i all ära men snarkande killar (fyra i samma rum dessutom) is a big no no haha! Vid typ halv tio fick jag upp de andra (jag kunde ofc inte sova som vanligt :p) och vi gick ner och käkade hotellfrukost!
Sedan var det upp till rummen igen, jag och denise tog och duschade medan killarna plockade ihop sina grejer och sedan vid halv tolv checkade dom ut. Vi sa hejdå, jag och denise drog ner till Catalana eftersom jag skulle jobba och killarna.. ja dom drog hem till boden.
En mycket annorlunda men skojig helg alltså (glömde jag nämna att puckoandreas hittade en cyckel i gamla stan som han slängde i vattnet? :p).

Jobbade sedan hela dagen innan jag åkte hem till värmdö och fortsatte med det projekt jag ägnat all tid fram till nu med: att packa och plocka iordning mitt flickrum. Det går såå segt. Är fortfarande inte klar.
Måndagen blev en vanligt jobbdag, stängde inte förrän vid elva men när jag kliver ut genom dörren, vilka går förbi? David och Ellen!! Promenerade med dom bort till slussen och det var underbart att få träffa Ellen ett tag eftersom jag troligtvis inte kommer träffa henne mer innan jag åker till LA!
Igår jobbade jag, slutade tidigt och åt middag med papi och mami på kvällen. Sedan blev allt pain men då är det tur att jag har Nicolle och Kicki och Jennah som stöd!

Idag fick jag ledigt från Catalana så att jag kunde packa och städa klart. Har inte gjort annat på hela dagen men är ändå inte färdig!! Suck!

Borde gå och lägga mig nu. Börjar inte förrän fyra imorgon men ska ändå vara i stan klockan nio för att gå på ansiksbehandling som jag fick av amanda och anna i födelsedagspresent för ett tag sedan.
Borde gå och lägga mig ja men det är ingen idé, kommer inte kunna sova. Gör liksom inte sömn längre!
Men men, snart smäller det.

Peace Out

Två Veckor Kvar

Två veckor kvar tills jag flyttar till Los Angeles.

Har insett att det har blivit att jag bara uppdaterar bloggen sisådär en gång i veckan, sämst! Ska försöka vara duktigare när jag flyttat så att de som vill i alla fall kan läsa om vad jag har för mig på dagarna där borta i änglarnas stad. Men då kommer jag nog starta en ny blogg för det.

 

Veckan som har gått har dock varit ganska fartfylld vecka. Eller ja upptagen kanske snarare är ordet. Jag har jobbat och jobbat och sedan mest varit hemma på värmdö där jag ju inlett det stora projektet med att plocka ihop 20 års liv och sedan packa ner det jag tycker funkar för nästa 20 år.. typ.

I torsdags var jag i och för sig hos doktor Stig. Och sedan tog jag och mamma och sväng på stan och shoppade! Det blev en ny bikini, ett par solglasögon, en ny dagbok, ett linne, en pyjamas och massa böcker! Efter det gick vi och såg Kronjuvelerna. Kan varmt rekommendera denna underbara film. Den är hemsk men både vacker och underhållande på samma gång. Jag är dessvärre inget Bill Skarsgård fan (även om det lilla han är med såklart är bra). Alicia Vikander är dock fantastisk och det tycker jag trots att hon är en sån där person som jag vill avsky för att hon de senaste åren har lyckats med och fått göra precis det jag vill, men skam den som är avundsjuk! Björn Gustafsson är såklart alltid strålande och så även i denna långfilm. Tycker du inte om historien eller ens film över huvud taget så är den endå värd att se bara på grund av hans fantastiska insats. Och Timbaktu gör även ett appearance för den som blir glad åt sånt!

 

Fredagen medförde först jobb på skolan till fem och sedan jobb på Catalana till tio. Var helt körd när jag kom hem men även lördagen och söndagen blev Catalana.

Måndagen blev tillbaka till skolan och sedan hem till Värmdö där denna resefeber/flyttdepp kom över mig. Kraschar totalt just nu och svårt med både sömn och mat, illa.

 

Igår jobbade jag också på skolan och åkte sedan hem till mig i Danderyd för att ta tag i flyttstädningen rejält. Höll på till halv elva med damsugning, skura golv, tvätta fönster, damma av osv.

Tog dock en paus för allsång där HÅKAN och ULRIK ju var med. Kärlek till den där lilla killen alltså, förstår inte hur folk inte kan avguda hans röst! (ja jag menar ju Ulrik inte Håkan som naturligtvis är Fantastisk men kanske inte direkt är känd för att vara Mannen Med Rösten).

Tycker även att Måns är fantastisk som allsångsledare. Han gör jobbet minst lika bra som Lasse och Anders men är roligare att titta på då han är ung och modern liksom. Heja heja!

 

Nu måste jag i alla fall kuta iväg till bussen och åka till jobbet.

Efter det blir det in till stan för att träffa Martina och två andra tjejer jag kanske ska bo med i LA. Ska bli skoj!

 



Peace Out